dijous, 4 de desembre de 2008

Tots som Catalunya

3 de desembre de 2008.

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha afirmat avui adreçant-se als nous catalans arribats de fa poc al país que “la Casa Gran del Catalanisme és oberta per a vosaltres, la única condició és que els que hi vingueu tingueu sentiment de país, d’estima pel país”. Mas ha fet aquesta afirmació en el transcurs de l’acte “Tots som Catalunya”, que aquest vespre ha reunit més d’un miler d’immigrants vinguts de tot Catalunya, de més de quinze països diferents, a l’auditori Axa Wintherthur de Barcelona.
Tots som Catalunya, tots la construïm “des de fa anys, segles, hi ha catalans de molts orígens diferents”, i que “sentir-se català també ha de ser una voluntat vostra”. “Us podeu sentir catalans sense esborrar les vostres arrels”. “No se us regalarà res, però si voleu trobareu en els catalans un poble que això ho sap fer”.
Pel que fa a la integració a través de la llengua, Artur Mas ha reclamat als catalanoparlants que “defensem nosaltres el nostre idioma, que és el d’aquest país des de fa més de 800 anys”. “Si no el defensem i n’estem orgullosos nosaltres, com podrem pretendre que els nous catalans se’l facin seu?”. El líder de Convergència ha reclamat que, com ja han fet tots els parlamentaris, diputats i senadors de CiU, més i més catalanoparlants s’apuntin al programa de parelles lingüístiques, i ha aprofitat per presentar la seva parella, el restaurador xinès Lam, que estava present a l’acte i que ha saludat el públic entre aplaudiments. Segons Mas, “els nous catalans només cal que siguin catalans. Els cal fer un esforç, perquè això no és una regió espanyola, aquest és un país, una nació”. “Si teniu voluntat d’integrar-vos, aquest esforç donarà els seus fruits”. El secretari general de Convergència ha insistit que “si Catalunya no és una regió espanyola és perquè, malgrat les derrotes i els cops que hem rebut, hi ha una força natural al poble de Catalunya per defensar allò que ens és propi”. “El que ens interessa és la vostra voluntat d’integrar-vos”. “Malgrat el que es digui, el poble català és més sentimental del que sembla, i si li toqueu la fibra sensible, veureu com les portes se us obren molt fàcilment”.
Pel que fa a la crisi econòmica, Mas ha recalcat que “Catalunya ha aconseguit progressar gràcies a la voluntat de crear empreses i fer-les créixer, i això el nostre partit ho té especialment en compte”. En aquest sentit, el líder nacionalista ha aplaudit que molts dels nous catalans “vingueu a Catalunya a crear empreses que donaran llocs de treball”. “Ens agradaria molt que els que heu vingut de fora ajudeu a recuperar la tradició catalana de gent d’empresa, de gent amb iniciativa”. Artur Mas ha explicat que “el que nosaltres representem no és la lluita entre dretes i esquerres”. “El nostre combat és sumar gent a Catalunya, que tinguin sentiment de país i que vulguin que Catalunya vagi endavant”. L’acte ha acabat amb el cant de l’himne de Catalunya, “Els Segadors”, que molts dels immigrants presents han cantat mentre d’altres anaven seguint la lletra, que se’ls ha entregat.
Loading...

Seguidors

http://santibarona.blogspot.com ¡Facebookéame!

Moltes mercès per visitar el meu Blog !