dimecres, 19 de novembre del 2008

CiU segueix impulsant la T-Infant



CiU segueix impulsant la T-Infant i porta al Parlament l’acord aconseguit per Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona per a la seva creació
10.11.2008
recomanar imprimir
Els nacionalistes recorden que ha de ser l’Autoritat del Transport Metropolità qui adopti la decisió final i presenten una proposta de resolució per tal que el Govern acordi en el marc d’aquest organisme la creació de la targeta gratuïta per als menors de dotze anys
El Grup de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya ha presentat una proposta de resolució per a la creació de la targeta gratuïta per als menors de 12 anys (T-Infant) als diferents modes de transport metropolità. Després de l’acord adoptat el passat 27 d’octubre per l’Ajuntament de Barcelona, sobre una iniciativa impulsada per CiU, el 6 de novembre, l’Entitat Metropolitana del Transport va aprovar traslladar a l’Autoritat del Transport Metropolità la creació del títol gratuït per als menors de 12 anys. I és que el pas final haurà de ser que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) adopti la decisió. Com ha explicat Rull, “qui ha de donar el vist-i-plau és l’ATM i el Govern té la capacitat de decisió dins d’aquest organisme”. Per això, el grup de CiU al Parlament ha presentat una proposta de resolució en la qual s’exposa textualment:
“El Parlament de Catalunya, en coherència amb la petició formulada per l’Ajuntament de Barcelona i per l’Entitat Metropolitana del Transport, insta el Govern a acordar en l’àmbit de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) la creació d’una targeta gratuïta (T-Infant) pels menors de dotze anys als diferents modes de transport metropolità.”

Josep Rull, diputat de CiU i portaveu en temes d’infraestructures, considera que aquesta mesura “té una voluntat pedagògica, preventiva i mediambiental”. I és que “el fet d’haver de marcar la targeta (encara que sigui gratuïta) educa en l’hàbit de pagar el transport públic i a prendre consciència del seu cost”. Per altra banda, amb aquesta targeta “també s’aconsegueix que les noves generacions s’acostumin a l’ús del transport públic, tot disminuint els viatges en vehicle privat”.
Per Rull, una de les prioritats de l’administració pública ha de ser, per una banda, l’increment de la utilització del transport públic per part dels ciutadans, i per l’altra, l’eficiència del transport públic. “Per això és necessària la implementació d’una targeta metropolitana gratuïta per als menors de dotze anys” ha afegit el diputat nacionalista.
De fet, la mesura també va dirigida a les famílies. Amb la creació d’aquesta targeta gratuïta i, la conseqüent incentivació a l’ús del transport públic de la població més jove, s’aconsegueix que moltes famílies deixin els seus vehicles privats en els desplaçaments casa-escola. “Aquests desplaçaments són els causants de múltiples retencions a la ciutat, amb la creació d’una targeta específica per als infants s’educa, es protegeix el medi ambient i a més a més es descongestiona la circulació durant les hores punta”.

Seguidors

http://santibarona.blogspot.com ¡Facebookéame!

Moltes mercès per visitar el meu Blog !